Aloitin viimeisen työssäoppimisjakson Haukkumäen koirahoitolassa 5.5.2015. Koiria hoitolassa on ollut joka päivä 6-12, viikonloppuisin hoitola yleensä on ihan täynnä. 

Työtehtäviini koirahoitolassa on kuulunut koirien lenkkeilytystä, ruokien laittamista, koirien pesua ja trimmausta sekä siivoamista. Olen pessyt mattoja, pyykkiä, tiskannut astioita ja pessyt ja sisustanut uudelleen häkkejä. Lenkkejä päivässä tulee tehtyä 4-6 per päivä, joten harjoittelun ohella ei muuta kuntoilua enää tarvitse! 

Koiria hoitolassa on ihan laidasta laitaan. Pienille koirille on pieniä häkkejä, ja isoille koirille taas isompia. Olen päässyt näkemään monen rotuisia koiria, mm. saksanpaimenkoiria, boksereita, mäyräkoiria, erilaisia terrierejä, collien, bordercollien, rottweilereita ja kaiken kokoisia villakoiria. 

Tähän mennessä olen oppinut paljon uutta eri koiraroduista. Koulussa emme rotujen eroja ole juurikaan käyneet läpi, ja on ollut todella mielenkiintoista seurata eri rotujen käyttäytymistä. Rottweilerit ja sakemannit ovat todella, todella fiksuja koiria. Jotkut eivät vain viitsi heti kuunnella. Terrierit ovat melkeimpä kaikki todella ärsyttäviä energiapommeja. Pysyn vieläkin isompien koirien ystävänä, mutta olen oppinut enemmän pikkukoirien käsittelystä. Ja myös olen huomannut muutamia todella ihania pienempiä koiria, kuten tänään trimmissä ollut cockerspanieli Ronja. Pesin Ronjan kaksi kertaa ja huuhtelin shampoon pois, ja koira vaan kiltisti antoi tehdä kaiken. Kuivaamisesta Ronja ei niinkään välittänyt. Harjasin myös ison pitkäkarvaisen uros sakemanni Pavelin. Pavel on myös ihana ja lempeä vanhus.

 

Kuvia lenkeiltä:

466.jpg Bordercollie Timi

512.jpg Saksanpaimenkoira Pavel

515.jpg Rottweiler Pasi

522.jpg Trine ja Frida saksanpaimenkoirat

 

Trimmauskuvia:

461.jpg

471.jpg