Jouduin tänään koulussa kohtaamaan pahimman pelkoni ja pidin kanaa sylissä. Hirveänä lintufoobikkona jo pelkkä kanan koskeminen oli kamalaa, mutta se että opettaja-Salla vielä otti lintua jaloista kiinni ja kiepsautti sen pää alaspäin... Kana alkoi räpytellä siipiään ja minä aloin itkeä. Sain kyllä kovat kehut urheudesta.

Pelkojen kohtaamisen jälkeen pääsimme katsomaan lantalaan miten kana päästetään päiviltä. Opettaja otti vesurin, toisella päällä tainnutti kanan ja terävällä päällä katkaisi sen kaulan. Paitsi että lintu ei tainnuttunut ensimmäisellä lyönnillä vaan alkoi huutaa, ja kaulakaan ei katkennut vaan silmät pullahtivat ulos kuopistaan ja pää jäi roikkumaan kuolleeseen lintuun. 

Opettavainen, mutta pelottava päivä halloweenin kunniaksi takana. Päivän aikana tuli itkettyä paniikissa, kauhisteltua kanan lopettamista, sekä harjattua vuohia. Parasta päivässä oli kun sai pelokkaan ja pakoon juoksevan vuohen rauhoittumaan paikalleen ja nauttimaan harjaamisesta. Tuli voittajafiilis kun arka vuohi antoi lopulta silittää itseään ilman, että joku väkisin pitää sitä paikoillaan tai lahjoo kauralla.