Kirjoitan nyt normaalista päivästä Kissojen katastrofiyhdistyksellä. Eli päivä jolloin ei tarvitse kiirehtiä eläinlääkäriin, kauppaan tai hakemaan lisää kissoja toimitilalle.

Kahdeksalta tulen toimitilalle. Aloitan käymällä jokaisessa huoneessa tarkistamassa kissojen voinnin. Tämän hetken asukkaat huoneittain ovat:

Aula: Minni ja Laura (Nuppu lähti viime perjantaina ensikotiin)

Yksiö: Tulossa huomenna kolme uutta kissaa Parkanon populaatiosta. (Aune siirtyi ensikotiin viikonloppuna)

Extra: Niisku ja Nessu

Karanteeni 2: Kalle ja Laikku

Karanteeni 1 ja Tarkkailu: Lempi, Kiira, Kikka ja Kauko

Tarkistettuani huoneet alan kerätä märkäruokakuppeja pesukoneeseen ja täytän raksukupit jos ne ovat tyhjiä tai lähes tyhjiä. Vaihdan vedet. Maanantaisin ja torstaisin vaihdan kaikki ruoka- ja vesikupit uusiin ja laitan vanhat pesukoneeseen. Jokaisen huoneen ovessa on lista, johon merkitsen onko ruokaa jäänyt kuppeihin ja mitä ruokaa olen lisännyt.

Seuraavaksi aloitan hiekkalaatikoiden siivoamisen. Käytän suojana kumihanskoja, tai välillä myös pelkkää suojaavaa käsivoidetta. Käyn läpi kaikki huoneiden hiekkalaatikot ja merkitsen ovessa olevaan listaan onko laatikoita käytetty. Jos laatikko ja hiekka/pelletti on oikein likaista, vaihdan tilalle uuden laatikon ja täytän uudella hiekalla tai pelletillä.

Seuraavana pidän yleensä leikkitauon, eli istun Extran edessä ja leikitän Niiskua ja Nessua laserilla. Kun tulin toimitilalle, Niisku ja Nessu näyttivät kaikista apaattisimmilta ja sairaimmilta kissoilta koko talossa. Ymmärsimme siirtää ne kahdestaan omaan huoneeseen, jonka jälkeen pojat piristyivät silminnähden, ja Niiskun kanssa olemme päässeet jo niin pitkälle, että se antaa silittää ja koskettaa itseään. Myös Nessu uskaltaa tulla haistamaan kättä. Molemmat kissat luultavasti pääsevät ensikotiin ja kissapörssiin heti kun lääkäriltä saadaan kokeiden tulokset.

11-12 maissa pidän ruokatauon. Pidän oven auki aulaan syödessäni, jotta näen koko ajan jos Laura ja Minni lähtevät liikkumaan huoneessa.

Seuraavana lakaisen lattiat kaikista huoneista, ja katson listasta minkä huoneen tarkempi siivous on vuorossa sinä päivänä. Maanantaina on vuorossa Aula, tiistaina Extra etc. Tarkemman siivouksen teen desinfioimalla lattiat ja hyllyt ja tasot. Kiipeilypuiden tasot harjaan karstalla, jotta niissä olevat karvat saisi poistettua. Tarkistan kissojen makuupaikkojen pehmusteet ja pyyhkeet, että tarvitseeko niitä vaihtaa ja pestä. Jos alustat ovat puhtaita, jätän ne vielä kissoille.

Tämän jälkeen ei mitään erityistä työtä ole ennen kolmea, joten käytän ajan tiskikoneen tyhjäämiseen, pyykkien pesemiseen ja paikkojen järjestelyyn. Järjestelen ruokia ja tarkistan lahjoituksia. Usein ihmisiltä on tullut lahjoituksena hiekkalaatikoita ja kuljetuskoppia, jotka tuon kylpyammeeseen pesuun. Uudet kopat ja laatikot desinfioidaan Virkonilla.

Kolmen aikaan alan laittaa kissoille märkäruokaa. Olemme ohjaajani kanssa tehneet ruokintasuunnitelman kaikkiin huoneisiin, ja laitan ruuat sen mukaan.

Aula: Miamor- märkäruoka.

Extra: Cosma, johon lisätään Biobak lisäravintoa, joka sisältää maitohappobakteeria. Niiskun ja Nessun vatsat ovat olleet hieman sekaisin, joten yritämme saada ne kuntoon herkkävatsaisten ruualla ja Biobakilla.

K2: Bozita tai PrimaCat.

K1: Cosma ja Biobak. Kaukolla oli pitkä antibioottikuuri, jonka seurauksena sen vatsa oli sekaisin. Myös tytöillä on ollut vatsan kanssa ongelmia, joten lisään Biobakia niillekin.

Ruuan jakelun jälkeen tarkistan vielä kissojen hiekkalaatikot, täytän raksukupit ja vedet jos tarvetta, vien roskat ja lähden kotiin.