16.2.2015 alkoi pieneläinten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen- kurssin toinen harjoittelujakso. Päädyin valitsemaan paikaksi Tampereen Kissojen katastrofiyhdistyksen toimitilan, jossa aiemmin syksyllä Elina oli työssäoppimassa. Ensimmäinen viikko alkoi hienosti, olin ehtinyt kaksi päivää olla toimitilalla kun sairastuin pahaan influenssaan, ja olinkin koko loppuviikon sairaslomalla. Seuraava viikko olikin jo talvilomaviikko, jonka vietin sairastellen Laihialla vanhempien luona. 

2.3. pääsin vihdoinkin kunnolla aloittamaan harjoittelujakson, ja olikin heti kiire päivä siivotessa kun saimme vieraaksi ministeri Pia Viitasen iltapäivällä. Viitanen oli muutama kuukausi aiemmin adoptoinut kaksi kissanpentua yhdistykseltä, ja halusi nyt tulla tutustumaan toimitilalle ja nähdä Simon ja Siljan emon, Sinikan.

4.3. Veimme Kauko-vanhuksen eläinlääkärille hampaita poistamaan. Kaukolla todettiin hampaan syöpymää useassa hampaassa, ja 7 hammasta jouduttiinkin poistamaan. Kaukolle olen antanut nyt joka päivä ruuan seassa aamulla ja illalla antibiootteja, sekä ensimmäiset päivät annettiin aamuisin myös kipulääkettä.

6.3. Veimme uuden tulokkaan Nupun eläinlääkärille. Nuppu steriloitiin, ja siltä leikattiin samalla napatyrä. Sain olla itse mukana leikkauksessa, ja eläinlääkäri kertoi koko ajan leikatessaan mitä tekee ja miksi. Oli todella opettavainen kokemus, eläinlääkäri myös aluksi neuvoi miten saan pidettyä kissan tukevasti pöytää vasten kun hän laittaa rauhoittavan aineen piikillä kissalle. Samalla reissulla oli mukana toinenkin kissa Senni, joka myös rauhoitettiin ja sen anaalirauhaset tyhjennettiin. Sain myös leikattua Sennin ja Nupun kynnet ja tarkistettua hampaat rauhoituksessa.

Tänään rutiini töiden lisäksi pääsin puheenjohtajan mukaan hakemaan Muppet-nimisestä eläintarvikeliikkeestä lisää hiekkaa toimitilalle ja ensikoteihin. Toimme 15kg painoisia säkkejä 14 kappaletta ja 7 kappaletta 5kg painoisia säkkejä.

 

Kuvassa pieni Nuppu toipuu leikkauksesta omassa kopassaan.

11036499_10204127361890045_3456316706249