Ensimmäinen työssäoppimisviikko takana, 6 vielä edessä. Ensimmäiset kaksi päivää olin pieneläintilassa 11:30-14:30, sieltä iltalypsylle, maitobaariin ja lopuksi iltatarkille ja kotiin 19:30. Muut kolme päivää olen ollut tallissa ja navetalla 5:30-9:30 ja iltapäivällä 14:30-18:30.

Pieneläintilassa ensimmäisenä päivänä siivosin kanien ja marsujen häkit, ja annoin eläinten jaloitella sen aikaa noin 2 tuntia. Tein myös kaikki perushommat, eli vaihdoin vedet ja ruokin kaikki eläimet. Toisena päivänä pari undulaattia onnistui karkaamaan, ja niitä sitten Annin kanssa metsästimme ainakin kaksi tuntia ennen kun saatiin linnut takaisin häkkiin. 

Tallipäivinä aloitin juottamalla vasikat ja ottamalla lypsylehmiä sisälle tarhasta. Siitä sitten tallille lypsämään vuohet ja ruokkimaan kaikki tallin eläimet, sekä tarkistamaan ulkona olevien lampaiden juomavedet. Parina päivänä jouduimme Elinan kanssa lääkitsemään yhtä lypsyvuohista, Nuppua, koska tämä ei syönyt ollenkaan kauraa eikä täysrehua. Aluksi kokeiltiin kipulääkkeillä, mutta lopulta ketoosilääkkeet auttoivat ja nyt Nuppu on taas kunnossa!

Perjantaina yle tv:ltä tultiin iltanavetan ajaksi kuvaamaan meitä Summeri-ohjelmaan. Saatiin opastaa ohjelman juontajia lehmien sisälleotossa, ja osa pääsi opettamaan myös lypsyä. Elokuussa pitäisi tulla ohjelman televisiosta.